Kuchařské recepty pro každého

Drobenkový koláč

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
100 g krupičkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g měkkého tuku na pečení
1 vejce
jablka
5 lžic rozpuštěného tuku na pečení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mouku, prášek do pečiva, krupičkový cukr, vanilkový cuk, 100 g tuku a 1 vejce řádně promícháme.
Vzniklou drobenku necháme 5 minut odležet na chladném místě.
Plech vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou a začneme dělat vrstvy.
Na dno plechu dáme vrstvu drobenky, na ni strouhaná jablka, pak opět drobenku a znovu vrstvu jablek.
Vrstvy střídáme, dokud máme drobenku a jablka.
Pak polijeme povrch koláče 5 lžícemi rozpuštěné Hery, dáme do trouby a pečeme při 200°C do zlatova.
Drobenkový koláč
Drobenkový koláč