Kuchařské recepty pro každého

Dřevařská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
25 dkg kostí
3 dl černého piva
20 dkg hub
2 cibule
2 žloutky
smetana
chléb
celý pepř
zázvor
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Řídké vepřové nebo hovězí kosti vaříme asi 40 minut v mírně osolené vodě spolu s jednou cibulí a několika kuličkama pepře.
Vývar zcedíme, cibuli protřeme sítem a přidáme nakrájené houby, které jsme podusili spolu s nakrájenou cibulí na lžíci másla nebo sádla a vaříme, až jsou houby měkké.
Do piva rozšleháme lžíci nastrouhaného tvrdého chleba, nalijeme do polévky a rozvaříme.
Polévku dochutíme špetkou zázvoru, solí, pepřem.
Nakonec přilijeme 1 dl smetany, do které jsme rozšlehali žloutky a necháme přejít varem.
Dřevařská polévka