Kuchařské recepty pro každého

Domácí paprikové klobásy

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg předního hovězího
4 kg prorostlého vepřového
sůl
mletá sladká papriky
mletá pálivá paprika
pepř
drcený kmín
1 hlavička česnek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí maso jemně umeleme (díry velké 2 mm), vepřové maso umeleme na velmi hrubo (otvory 1 cm).
Ve velké nádobě pořádně promícháme hovězí se dvěma nebo třemi dcl vody, solí a kořením, přidáme vepřové maso a dále mícháme, kořeníme, solíme a ochutnáváme, až jsme s chutí spokojeni (měli bychom trochu překořenit a přesolit, hodně se to vstřebá).
Směs plníme do střev a konce zavazujeme.
Tím vznikne několikametrová klobása.
Když chceme mít menší, vždy po 20 až 30 centimetrech střevo otočíme a tím zaškrtíme.
Dáme je na hole nebo na háky, zavěsíme do vyhřáté udírny a udíme 8 hodin na asi 80 °C.
Jestli jsou klobásy hotové, poznáme podle barvy a podle chuti.
Domácí paprikové klobásy
Domácí paprikové klobásy