• 3 kg zadního hovězího masa
• 3k g vepřového bůčku
• 3 kg prátu
• 200 g rozvařených vepřových kůží
• 160 g soli
• 25 g mletého pepře 8 g koriandru
• 200 g strouhaného křenu
• 1 l vody
• střívka o průměru 20-20mm
• provázek
Hovězí maso a bůček nakrájíme odděleně na kostky, smícháme se solí a necháme 2 dny v chladu.
Kůže rozvaříme.
Předsolené maso a vystydlé kůže jemně umeleme, přidáme prát, vodu, koření a křen a vypracujeme kompaktní vláčnou směs.
Plníme do střívek a po cca 15cm oddělujeme přetočením kolem osy.
Konce věnců zavážeme.
Udíme teplým hustým kouřem asi 2 hodiny do zlatohněda, pak prohřejeme v teplé vodě po dobu 10 minut, přelijeme vlažnou vodou a ještě 30 minut udíme teplým kouřem.