Kuchařské recepty pro každého

Domácí křenové párky

Potřebujeme tyto suroviny:
3 kg zadního hovězího masa
3k g vepřového bůčku
3 kg prátu
200 g rozvařených vepřových kůží
160 g soli
25 g mletého pepře 8 g koriandru
200 g strouhaného křenu
1 l vody
střívka o průměru 20-20mm
provázek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí maso a bůček nakrájíme odděleně na kostky, smícháme se solí a necháme 2 dny v chladu.
Kůže rozvaříme.
Předsolené maso a vystydlé kůže jemně umeleme, přidáme prát, vodu, koření a křen a vypracujeme kompaktní vláčnou směs.
Plníme do střívek a po cca 15cm oddělujeme přetočením kolem osy.
Konce věnců zavážeme.
Udíme teplým hustým kouřem asi 2 hodiny do zlatohněda, pak prohřejeme v teplé vodě po dobu 10 minut, přelijeme vlažnou vodou a ještě 30 minut udíme teplým kouřem.
Domácí křenové párky
Domácí křenové párky