Kuchařské recepty pro každého

Domácí kečup II.

Potřebujeme tyto suroviny:
2 kg rajčat
2 velké cibule
12-15 stroužků česneku
7 kuliček nového koření
4-5 bobkových listů
3 lžíce mleté sladké papriky
3 lžíce soli
cukr a ocet na dochucení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Omytá rajčata pokrájíme, přidáme trošku vody, oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, oloupaný a na kousky nakrájený česnek, bobkový list, nové koření, mletou papriku a sůl a za častého míchání povaříme (až dvě hodiny).
Pak rozmixujeme, propasírujeme, přidáme cukr a ocet podle chuti a ještě asi pět minut povaříme.
Hotovou směs dáme do čistých menších sklenic, uzavřeme a sterilujeme asi 30 minut při 80°C.
Pak postavíme na 15 minut dnem vzhůru, poté otočíme zpět víčky nahoru a necháme vychladnout.
Domácí kečup II.
Domácí kečup II.