• 3 kg rajčat
• 4 větší cibule
• 4 větší jablka
• 3 stroužky česneku
• 2 lžíce soli
• 2 lžíce plnotučné hořčice
• 2 dcl octu
• půl lžičky pepře
• půl lžičky kari
• půl lžičky skořice
• půl lžičky sladké papriky
• půl lžičky pálivé papriky
• 5-6 hřebíčků
• 1,5 lžíce nového koření
• 15 dkg cukru
• 10 ks cukerínu (sacharinu = umělé sladidlo)
Rajčata nakrájíme na poloviny, jablka oloupeme a vykrojíme jádřince, cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, dáme do velkého asi sedmilitrového hrnce, přidáme ostatní suroviny a vaříme 1,5 hodiny pod pokličkou a pak půl hodiny odkryté (bez pokličky).
Občas promícháme.
Pak ponorným mixérem rozmixujeme, propasírujeme přes měkký cedník.