Kuchařské recepty pro každého

Domácí kečup

Potřebujeme tyto suroviny:
3 kg rajčat
4 větší cibule
4 větší jablka
3 stroužky česneku
2 lžíce soli
2 lžíce plnotučné hořčice
2 dcl octu
půl lžičky pepře
půl lžičky kari
půl lžičky skořice
půl lžičky sladké papriky
půl lžičky pálivé papriky
5-6 hřebíčků
1,5 lžíce nového koření
15 dkg cukru
10 ks cukerínu (sacharinu = umělé sladidlo)
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rajčata nakrájíme na poloviny, jablka oloupeme a vykrojíme jádřince, cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, dáme do velkého asi sedmilitrového hrnce, přidáme ostatní suroviny a vaříme 1,5 hodiny pod pokličkou a pak půl hodiny odkryté (bez pokličky).
Občas promícháme.
Pak ponorným mixérem rozmixujeme, propasírujeme přes měkký cedník.
Domácí kečup
Domácí kečup