Kuchařské recepty pro každého

Domácí české rohlíky s párkem

Potřebujeme tyto suroviny:
260 ml vlažné vody
20 g oleje
10 g soli
300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
17,5 g čerstvého droždí (nebo 1,5 lžičky instantního droždí)
5 g cukru
žloutek
párky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nejprve připravíme kvásek z 2 lžic vody, droždí, cukru a 1 lžíce mouky a necháme vzejít na teplém místě.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymícháme těsto, které necháme asi 40 minut kynout.
Z nakynutého těsta pak uděláme bochánky (velikost je jen na nás, jak chceme velké rohlíky), necháme je ještě chvíli nakynout a pomocí válečku vyválíme elipsovité placky, na ně dáme párky, testo kolem nich obmotáme, mírně uválíme, dáme na plech, necháme ještě chvíli odpočinout (nakynout), potřeme žloutkem a pečeme v předehřáté troubě 10 až 15 minut při 200°C.
Domácí české rohlíky s párkem
Domácí české rohlíky s párkem