Kuchařské recepty pro každého

Divoká sekaná pečeně

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g mletého masa
250 g uzeného bůčku
3 lžíce kořenové zeleniny
2 lžičky divokého koření
sůl
2 rohlíky
šálek mléka
1 cibule
3 stroužky česneku
2 vejce
strouhaná kůra z půlky citrónu
čerstvá nebo sušená petrželová nať
strouhanka
sádlo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Uzený bůček nakrájíme na kostičky, na pánvi rozpustíme a osmahneme na něm kořenovou zeleninu, cibuli a necháme vychladnout.
Mleté maso rozmícháme s kořením, houskami namočenými v mléce, nastrouhaným česnekem, přidáme veje, citrónovou kůřu, petrželku a bůček s kořenovou zeleninou a cibulí.
Podle chuti přisolíme.
Vše důkladně promícháme, zahustíme strouhankou, utvoříme dvě šišky, osmahneme je na sádle a približně hodinu pečeme v rozehřáté troubě.
Divoká sekaná pečeně
Divoká sekaná pečeně