Kuchařské recepty pro každého

Divočák na pivě se zelím

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g kančího masa
200 g anglické slaniny
500 g kysaného zelí
250 ml zakysané smetany
cibule
8 listů zelí
100 g másla
500 ml světlého piva
100 g sádla
5 stroužků česneku
mrkev
petržel
půl celeru
divoké koření
celý pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření.
Přidáme na malé nudličky nakrájené a osolené maso a zprudka opečeme.
Přidáme zakysané zelí.
Listy syrového zelí spaříme a rozklepeme.
Na každý plát dáme masozeleninovou směs a zavineme.
Vytvořené závitky vložíme na tuk orestované slaniny.
Obložíme zbylou zeleninovou směsí a zalijeme pivem.
Dusíme v troubě do měkka, maso vyjmeme a výpek zahustíme.
Divočák na pivě se zelím
Divočák na pivě se zelím