Kuchařské recepty pro každého

Dijonské vepřové řízky

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřové řízky (každý 1,5 cm silný)
1 stroužek česneku
1 lžíce dijonské hořčice
1,5 lžičky nasekaného čerstvého kopru
2 lžíce přepuštěného másla
sůl
černý pepř
snítky kopru na ozdobu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Česnek oloupeme, nasekáme a smícháme s hořčicí a koprem.
Řízky naklepeme na tloušťku asi 0,5 cm a potřeme česnekovohořčicovokoprovou pastou z obou stran.
Ve velké pánvi rozpálíme lžíci másla a při střední teplotě řízky opečeme z obou stran asi 2 minuty.
Hotové řízky osolíme, opepříme, ozdobíme snítkami kopru a ihned podáváme se zeleným salátem s parmazánem a krutony.
Dijonské vepřové řízky
Dijonské vepřové řízky