Kuchařské recepty pro každého

Debrecínská svíčková pečeně

Potřebujeme tyto suroviny:
1kg svíčkové pečeně
sůl
2 cibule
80g slaniny
2 lžíce oleje
250g hub
3 lžíce rajčatového protlaku
lžíci mleté sladké papriky
kmín
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a rozškvaříme, na ní dozlatova osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a kmín, krátce zamícháme, přidáme protlak, za stálého míchání osmahneme.
Maso posolíme, vložíme do základu, podlijeme a dusíme v troubě.
Mírně podléváme a obracíme.
Houby nakrájíme nadrobno a dusíme na oleji asi 30 min.
Maso vyjmeme z pekáče, šťávu přecedíme, případně zředíme.
Maso se šťávou vrátíme na pekáč, přidáme houby, zbylou slaninu nakrájíme na plátky, dáme na maso a dusíme v troubě doměkka.
Debrecínská svíčková pečeně
Debrecínská svíčková pečeně