Kuchařské recepty pro každého

Debrecínska svíčková

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g hovězích plátků
50 g šunky
100 čerstvých hub
1 cibule
2 papriky
2 rajčata
1 chilli paprička
150 - 200 ml masového vývaru
20 g hladké mouky
sůl
mletý pepř
sádlo
4 lžíce zakysané smetany
pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí plátky nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na rozehřátém oleji z obou stran.
Pak maso vyndáme a uchováme v teple.
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, kousky papriky a plátky čerstvých hub a osmahneme.
Pak podlijeme vývarem, vložíme zpět maso, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, nasekanou chilli papričku a dusíme do měkka.
Při podávání hovězí plátky polijeme zakysanou smetanou a ozdobíme pažitkou.
Debrecínska svíčková
Debrecínska svíčková