Kuchařské recepty pro každého

Debrecínská roštěná

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g hovězí roštěné
50 g šunky
100 g hub
1 lžíce kysené lahůdkové smetany
2 rajčata
2 zeleninové papriky
1 pálivá paprička
1 cibule
50 g sádla
20 g hladké mouky
masový vývar
sůl
pepř
nadrobno nakrájená zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a z obou stran opečeme na sádle.
Potom odložíme do tepla.
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme šunku nakrájenou na nudle, nakrájené houby a papriky bez jader.
Osmahneme, podlijeme masovým vývarem, přidáme roštěnky, nakrájená rajčata a nasekanou pálivou papričku a dusíme doměkka.
Hotové roštěnky pokapeme smetanou a posypeme petrželkou a podáváme s dušenou rýží.
Debrecínská roštěná
Debrecínská roštěná