Kuchařské recepty pro každého

Dalmátské čufty

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g vepřového masa
200 g hovězího masa
2 rohlíky
1 vejce
100 ml sladké smetany
50 g másla
1 lžíce kečupu
2 cibule
2 zelené papriky
100 g zeleného hrášku
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřové a hovězí maso umeleme na mlýnku na maso společně s rohlíky.
Do směsi přidáme vejce a 1 cibuli nakrájenou nadrobno, osolíme, opepříme a promícháme.
Ze směsi tvoříme malé šišky, které opečeme v rozpáleném oleji dozlatova a odložíme na teplé místo.
Do zbytku horkého oleje přidáme druhou cibuli nakrájenou na kolečka, kečup, zelené papriky nakrájané na nudle a zelený hrášek, podusíme, podle chuti osolíme a opepříme, přidáme opečené čufty, znovu podusíme a nakonec zjemníme sladkou smetanou a máslem.
Dalmátské čufty
Dalmátské čufty