Kuchařské recepty pro každého

Ďábelská roštěná

Potřebujeme tyto suroviny:
4 roštěnky
10 dkg cibule
5 stroužků česneku
2 kapie
2 dkg okurek
hořčice
paprika
středně velký křen
worcester
pepř
sůl
jeden malý rajský protlak
tatarská omáčka
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rošťenky důkladně očistíme, odřízneme okrajové blány a tučnější části masa.
Okraje nařízneme, aby se roštěná při grilování nekroutila.
Osolíme, opepříme a potřeme olejem.
Poté necháme roštěnky zhruba hodinu odležet v ledničce.
Na pánvičku nalijeme olej, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kterou zpěníme.
Poté přidáme na nudličky nakrájené kapie, na plátky pokrájené okurky, papriku, rajský protlak, česnek, hořčici, sůl a pepř.
Vše podusíme, dokud okurky nezměknou.
Roštěnou grilujeme zhruba 6 minut po každé straně.
Na závěr roštěnou postříkáme worcesterem a přidáme připravenou zeleninovou směs.
Přidáme trochu tatarky a dochutíme trochou nastrouhaného křenu.
Ďábelská roštěná
Ďábelská roštěná