Kuchařské recepty pro každého

Čokoládový srnčí hřbet

Potřebujeme tyto suroviny:
7 dkg jemně prosáté strouhanky
14 dkg moučkového cukru
14 dkg másla
10 dkg strouhané čokolády na vaření
6 vajec
14 dkg strouhaných ořechů
špetka mleté skořice
1 tlučený hřebíček
2 lžíce rumu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny, přidáme strouhanou čokoládu, koření a citrónovou kůru.
Strouhanku navlhčíme rumem a vmícháme do směsi.
Lehce zapracujeme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto dáme do silně vymazané a moukou vysypané formy srnčího hřbetu a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Vychladlý srnčí hřbet vyklopíme, žlábek vyplníme rybízovou marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.
Čokoládový srnčí hřbet
Čokoládový srnčí hřbet