Kuchařské recepty pro každého

Čokoládový fondán

Potřebujeme tyto suroviny:
230 g hořké čokolády
4 vejce
50 g práškového cukru
60 g polohrubé mouky
50 g mléka
50 g smetany na šlehání
150 g másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žloutky vymícháme s práškovým cukrem a postupně přimícháme polohrubou mouku.
Mléko se smetanou a máslem zahřejeme.
Až se máslo rozpustí, odstavíme mléko z ohně a rozpustíme v něm čokoládu a necháme vychladnout.
Pak čokoládovou směs smícháme se žloutkovou směsí a opatrně přidáme ušlahaný sníh z bílků.
Směs rozetřeme na vymazaný plech a upečeme v troubě při teplotě 150°C (asi 10 minut).
Čokoládový fondán
Čokoládový fondán