Kuchařské recepty pro každého

Čokoládové preclíky

Potřebujeme tyto suroviny:
150 g hladké mouky
100 g tuku
50 g moučkového cukru
1 žloutek
50 g čokolády
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Suroviny vymícháme na hladké těsto a dáme ho ztuhnout do ledničky.
Potom těsto rozdělíme na malé kousky a z nich vyválíme válečky.
Ty rozřežeme na tak dlouhé kousky, jak velké chceme mít preclíky, vytvarujeme praclíky a upečeme v mírně vyhřáté troubě při 160°C asi 10–12 minut.
Pečivo se musí rozležet asi 3 týdny.
Těsne před Vánoci zdobíme máčením části nebo celého preclíku v čokoládové polevě nebo ozdobíme puntíky z bílé polevy nebo i jinak podle fantazie.
Čokoládové preclíky
Čokoládové preclíky