Kuchařské recepty pro každého

Čokoládová srdíčka

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g mletých jader vlašských ořechů
70 g másla
10 g kakaového prášku
90 g moučkového cukru
vanilkový cukr
30 g nastrouhaných piškotů
2 lžíce rumu
2–3 dortové oplátky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do misky dáme mleté ořechy, změklé máslo, kakao, moučkový a vanilkový cukr, strouhané piškoty, rum a lžíci vymícháme hmotu, kterou dáme na hodinu ztuhnout do chladničky.
Mezitím z oplatek tvořítkem vykrájíme malá srdíčka.
Ztuhlou ořechovou hmotu upravíme na vykrájené tvary do výšky asi cm a přiklopíme další vykrojenou oplatkou.
Dáme opět ztuhnout nejméně na 3 hodiny.
Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou, natřeme srdíčka po obvodu a po položeni na alobal potřeme i vršek.
U vychlazených srdíček poleva rychle tuhne.
Na ozdobu třeme cukr s rumem a horkou vodou tak dlouho, až poleva zhoustne.
Štětečkem ozdobíme srdíčka podle vlastní fantazie.
Hotové cukroví uchováváme v chladu.
Čokoládová srdíčka
Čokoládová srdíčka