Kuchařské recepty pro každého

Čokoládová roláda

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g polohrubé mouky
5 vajec
100 g moučkového cukru
12 lžíce teplé vody
1 lžička kypřícího prášku
čokoládová poleva
na náplň: 1,5 dcl mléka
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce kakaa
1 žloutek
1 vanilkový cukr
180 g másla
100 g moučkového cukru
1 lžíce rumu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vejce s cukrem a vodou vymícháme do pěny, přidáme mouku s kypřícím práškem a zlehka promícháme.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a pomalu pečeme.
Po upečení vyklopíme na vlhkou utěrku, papír sundáme a těsto stočíme.
Ve vodní lázni uvaříme krém z mléka, mouky, kakaa, ze žloutku a vanilkového cukru a necháme vychladnout.
Máslo s cukrem vymícháme do pěny a postupně přidáváme vychladnutý krém.
Nakonec přidáme rum.
Vychladnutý plát těsta natřeme krémem, zavineme do rolády a polijeme čokoládovou polevou.
Čokoládová roláda
Čokoládová roláda