Kuchařské recepty pro každého

Čokoládová pěna

Potřebujeme tyto suroviny:
30 dkg čokolády
6 vajec
20 dkg moučkového cukru
1 pomeranč
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žloutky oddělíme od bílků.
Ke žloutkům přidáme cukr a mícháme, dokud pěna nezbělá.
Do hrnce dáme kousky čokolády, zalijeme vodou a pomalu zahříváme tak dlouho, dokud čokoláda nezměkne.
Pak opatrně slijeme vodu tak, aby zůstala samotná čokoláda, kterou rychle přidáme do žloutkové pěny.
Z bílků a špetky soli ušleháme sníh, který pomalu vmícháme do čokolády.
Do vzniklé směsi přidáme nasekanou pomerančovou kůru a plátky pomeranče a necháme vychladnout.
Podáváme velmi studené.
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna