Kuchařské recepty pro každého

Čokoládová kolečka

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
40 g kakaa
120 g másla
1 žloutek
80 g marcipánové hmoty
1 lžíce likéru
bílá čokoládová poleva
2 lžíce nasekaných mandlí
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z mouky, másla, kakaa, cukru a žloutku vypracujeme těsto, zabalíme ho a necháme v chladu odpočinout.
Marcipánovou hmotu zpracujeme s likérem.
Kakaové těsto rozválíme natenko, vykrajujeme z něj kolečka a ty dáme na plech.
Na každé kolečko položíme menší tenké kolečko z marcipánové hmoty, zakryjeme kolečkem kakaového těsta, přitiskneme okraje, vložíme do předehřáté trouby a cukroví zvolna upečeme.
Pak necháme vychladnout a potřeme čokoládovou polevou a posypeme nasekanými mandlemi.
Čokoládová kolečka
Čokoládová kolečka