Kuchařské recepty pro každého

Čočková polévka s kysaným zelím

Potřebujeme tyto suroviny:
150 g čočky
100 g kysaného zelí
1 cibule
3 lžíce tuku
4 lžíce hladké mouky
1 žloutek
250 ml zakysané smetany
kmín
pažitka
sůl
česnek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Předem namočenou čočku uvaříme do poloměkka.
Zelí nakrájíme a přidáme k čočce.
Cibuli nakrájíme, orestujeme na tuku, zasypeme hladkou moukou a osmahneme do žluta.
Cibulovou jíškou polévku zahustíme a povaříme ještě 10 minut.
Ochutíme solí, kmínem a utřeným česnekem.
Ve smetaně rozmícháme žloutek, nalijeme do polévky a necháme přejít varem, posypeme nasekanou pažitkou.
Čočková polévka s kysaným zelím