Kuchařské recepty pro každého

Cmunda po kaplicku

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g brambor
asi 150 g hladké mouky
1 vejce
sůl
pepř
mletý kmín
majoránka
3 stroužky česneku
mléko
tuk na smažení
na zelí: 500 g kysaného zelí + 1 syrový brambor
500 g uzeného masa
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme hladkou mouku, vejce, sůl, rozetřený česnek a koření a promícháme.
Pokud chceme cmundu sytější, přidáme horké mléko a dohustíme hladkou moukou.
Ze směsi tvoříme placičky, které smažíme na rozpáleném tuku.
Uzené maso uvaříme nebo rozpaříme - dle druhu masa.
Zelí podlijeme trochou vody (pokud je kyselejší, propláchneme vodou) a uvaříme do měkka.
Během vaření přidáme najemno nastrouhaný malý brambor a promícháme.
Dochutíme solí a cukrem, pokud je to potřeba.
Cmunda po kaplicku
Cmunda po kaplicku