Kuchařské recepty pro každého

Citrónový koláč s makovým krémem

Potřebujeme tyto suroviny:
170 g polohrubé mouky
půl prášku do pečiva
170 g cukru
170 g másla
4 vejce
šťáva a kůra z 1 citronu
na krém: 250 g mascarpone + moučkový cukr + šťáva z půlky citronu + 2 lžíce mletého máku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žloutky vyšleháme s cukrem doběla a přidáme postupně rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a kůru.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, zapracujeme do těsta a zlehka vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.
Těsto vylijeme do dortové formy a pečeme asi 40 minut při 175°C.
Krém připravíme tak, že utřeme mascarpone s cukrem, citronovou šťávou a mákem.
Krém pak natřeme na vychladlý korpus.
Citrónový koláč s makovým krémem
Citrónový koláč s makovým krémem