Kuchařské recepty pro každého

Čínské vepřové v karamelu

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g vepřového bůčku bez kůže
2 lžíce cukru
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička mletého zázvoru
půl šálku sójové omáčky
půl šálku sladkého bílého vína
1 lžička soli
1 lžíce oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřové maso opečeme narychlo v troubě, až zhnědne.
Pak celý kousek ponoříme do vařící vody, vyndáme a rozkrájíme na kostičky.
Do hluboké pánve dáme jednu polévkovou lžíci oleje, všechen cukr a dohněda zkaramelizujeme.
Potom přidáme nakrájenou cibuli, česnek nakrájený na plátky, zázvor, sójovou omáčku, víno, sůl a kostky masa a vše na mírném ohni dusíme pod pokličkou asi hodinu, přičemž sádlo, které se objeví na povrchu, odebíráme.
Čínské vepřové v karamelu
Čínské vepřové v karamelu