Kuchařské recepty pro každého

Čínské skopové nitky na zelenině

Potřebujeme tyto suroviny:
120 g skopového masa
30 g bambusových výhonků
30 g špenátu
30 g červené řepy
1 bílek
1 polévková lžíce bílého vína
1 kávová lžička cukru
1 kávová lžička soli
1 kávová lžička glutasolu
1 polévková lžíce oleje - sezamový
olej na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na nitky a obalíme v rozšlehaném bílku se škrobovou omáčkou.
Osmažíme v oleji, vidličkou ale nitky udržujeme od sebe, aby se nespekly.
Asi po jedné minutě maso vyjmeme.
Na jiné pánvi rozehřejeme jednu polévkovou lžíci oleje a opečeme v něm na proužky nakrájenou zeleninu, potom tam přidáme víno, cukr, sůl, glutasol a pořádně zamícháme.
Do směsi přidáme maso, zamícháme a polijeme jednou polévkovou lžící sezamového oleje.
Čínské skopové nitky na zelenině
Čínské skopové nitky na zelenině