Kuchařské recepty pro každého

Cikánský guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
375 g předního hovězího
40 g rostlinného tuku
100 g cibule
mletá paprika
sůl
mletý pepř
20 g rajčatového protlaku
kmín
2,5 dcl vývaru
100 g brambor
1 stroužek česneku
majoránka
25 g slaniny
50 g žampiónů
50 g papriky
37 g nakládaných okurek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, vložíme nakrájené maso, za stálého míchání osmahneme.
Potom osolíme, opepříme, přidáme protlak a kmín, zalijeme vývarem a dusíme dopoloměkka.
Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, utřený česnek a majoránku.
Chvíli dusíme, přidáme na slanině orestované nakrájené houby, na nudličky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájená rajčata a okurky a vše ještě krátce povaříme.
Cikánský guláš
Cikánský guláš