Kuchařské recepty pro každého

Cikánská zelňačka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 uzené koleno
1 hlávkové zelí
4 rajčata
2 papriky
1 feferonka
2 cibule
1 rajský protlak
2 lžíce sádla
10 dkg hladké mouky
ocet
sůl
červená mletá paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Uzené koleno uvaříme do měkka, pak ho vykostíme.
Do poloviny zbylého vývaru dáme jemně nakrájené hlávkové zelí, přidáme nakrájená rajčata, papriky, cibuli, nadrobno nakrájenou feferonku, rajský protlak, sůl a ocet a vaříme.
Na sádle zpěníme cibuli dorůžova a pak přidáme hladkou mouku a červenou mletou papriku.
Uzené maso nakrájené na kostky přidáme do polévky a zahustíme připravenou jíškou.
Nakonec cikánskou zelňačku dochutíme.
Cikánská zelňačka
Cikánská zelňačka