cikanska-zelnacka
Cikánská zelňačka

Cikánská zelňačka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 1 uzené koleno
• 1 hlávkové zelí
• 4 rajčata
• 2 papriky
• 1 feferonka
• 2 cibule
• 1 rajský protlak
• 2 lžíce sádla
• 10 dkg hladké mouky
• ocet
• sůl
• červená mletá paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Uzené koleno uvaříme do měkka, pak ho vykostíme.
Do poloviny zbylého vývaru dáme jemně nakrájené hlávkové zelí, přidáme nakrájená rajčata, papriky, cibuli, nadrobno nakrájenou feferonku, rajský protlak, sůl a ocet a vaříme.
Na sádle zpěníme cibuli dorůžova a pak přidáme hladkou mouku a červenou mletou papriku.
Uzené maso nakrájené na kostky přidáme do polévky a zahustíme připravenou jíškou.
Nakonec cikánskou zelňačku dochutíme.
zpět na seznam receptů