Kuchařské recepty pro každého

Cikánská pečeně s paprikovou náplní

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g vepřové pečeně na roládu
1 paprikový lusk
2 cibule
50 g prorostlé slaniny
2 lžíce rajského protlaku
4 lžíce oleje
2 lžíce kečupu
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plát masa na roládu osolíme a opepříme.
Papriku rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme jádra, omyjeme a nakrájíme, oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky.
Vše smícháme s rajským protlakem, osolíme a opepříme a vzniklou směs rozprostřeme na plát masa.
Maso srolujeme, pevně omotáme nití, dáme do pekáče, potřeme olejem, dáme do trouby předehřáté na 175°C a pečeme 90 minut.
Během pečení častěji obracíme, aby se maso stejnoměrně opeklo, a podléváme.
10 minut před dopečením potřeme kečupem.
Cikánská pečeně s paprikovou náplní
Cikánská pečeně s paprikovou náplní