Kuchařské recepty pro každého

Cikánská paštika

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg vepřové krkovice bez kosti
100 g slaniny
300 g drůbežích jater
1 cibule
3 vejce
sůl
pepř
2 lžíce hladké mouky
muškátový květ
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Polovinu tučného masa nasekáme nahrubo.
Libové maso umeleme jemně s játry a cibulí, přidáme sůl, koření, vejce, mouku a v míse utřeme.
Pak vmícháme nahrubo nasekané maso a nakrájenou slaninu.
Paštikovou formu vymažeme olejem, naplníme směsí, přikryjeme, formu vložíme do pekáče s vodou a v troubě necháme táhnout 80 minut (nevaříme).
Pak necháme vychladnout, vyklopíme, zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky.
Cikánská paštika
Cikánská paštika