Kuchařské recepty pro každého

Cikánská hovězí pečeně

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hovězího masa
20 g slaniny
1 větší cibule
2 rajčata
3 papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
1 sterilovaná okurka
50 g sádla
20 g másla
sůl
mletý pepř
mletá paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí maso naklepeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a opečeme po všech stranách.
Pak podlijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak a pečeme pod pokličkou do změknutí.
Při pečení maso občas obrátíme, přelijeme mastnou šťávou a podle potřeby podlijeme vodou.
Ke konci pečení přidáme očištěné papriky, rajčata a okurku nakrájené na nudličky a pečeme, až maso změkne.
Cikánskou hovězí pečeni podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.
Cikánská hovězí pečeně
Cikánská hovězí pečeně