Kuchařské recepty pro každého

Cibulový krém s vídeňskou cibulkou

Potřebujeme tyto suroviny:
2 velké cibule
1 dcl smetany
4 lříce olivového oleje
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 krajíce cibulové bagety
sůl
mletý bílý pepř
drcený kmín
1 l zeleninového vývaru
na vídeňskou cibulku: 1 velká cibule + 3 lžíce hladké mouky + olej na smažení + sůl
na ozdobu: bazalka + 2 lžíce olivového oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme na plátky, orestujeme na 3 lžicích oleje s máslem, přidáme hladkou mouku a krátce zpěníme.
Pak zalijeme studeným vývarem, řádně promícháme, přivedeme k varu a vačíme 20 minut.
Pak přidáme smetanu, necháme přejít varem a rozmixujeme na hladký krém.
Polévkku dochutíme solí, pepřem a kmínem.
Krajíce bagety nakrájíme na kostičky a opečeme na zbylém rozpáleném oleji.
Z osmažených kostiček odsajeme papírovým ubrouskem přebytečný olej a osolíme je.
Vádeňskou cibulku připravíme tak, že cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na jednotlivé kroužky, které obalíme v mouce a osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji.
Pak odsajeme papírovým ubrouskem přebytečný olej a osolíme.
Bazalku a olivový olej důkladně rozmixujeme.
Při podávání porce polévky touto směsí pokapeme a ozdobíme vídeňskou cibulkou a opečenými bagetovými kostičkami.
Cibulový krém s vídeňskou cibulkou