Kuchařské recepty pro každého

Cibulová polévka se zastřenými vejci a sýrem

Potřebujeme tyto suroviny:
2 velké cibule
2 lžíce sádla
4 vejce
1 1/4 litru vývaru z masoxu nebo kostí
mletý pepř
sůl
pažitka
ocet
60 g strouhaného tvrdého sýra.
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
Vaříme velmi mírným varem, až cibule změkne.
Do širokého nízkého kastrolu nalijeme vodu do výšky asi pěti centimetrů, uvedeme ji do varu, osolíme a okyselíme.
Postupně do ní vyklepneme čtyři vejce a vaříme na velmi malém ohni asi 4 minuty, až bílky ztuhnou.
Zastřená vejce opatrně vyjmeme, po okapání rozdělíme na talíře, přelijeme vařící polévkou a posypeme drobně pokrájenou pažitkou a strouhaným sýrem.
Cibulová polévka se zastřenými vejci a sýrem