Kuchařské recepty pro každého

Cibulová polévka po francouzsku

Potřebujeme tyto suroviny:
4 cibule
1 lžíce hladké mouky
0,5 l vývaru
100 g tvrdého sýra
4 plátky světlého chleba
olej
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibule oloupeme, nakrájíme na tenčí kolečka a zpěníme na lžíci oleje.
Pak cibuli posypeme moukou, na mírném ohni promícháme a restujeme dozlatova.
Přilijeme vývar, osolíme a opepříme, přivedeme k varu a vaříme 20 minut.
Krajíce chleba opečeme na trošce oleje.
Opečený chléb rozložíme do pekáče a zalijeme cibulovou polévkou.
Posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme do předem vyhřáté trouby na 15 minut.
Cibulová polévka po francouzsku
Cibulová polévka po francouzsku