cibulova-polevka-po-francouzsku
Cibulová polévka po francouzsku

Cibulová polévka po francouzsku


Potřebujeme tyto suroviny:
• 4 cibule
• 1 lžíce hladké mouky
• 0,5 l vývaru
• 100 g tvrdého sýra
• 4 plátky světlého chleba
• olej
• sůl
• pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibule oloupeme, nakrájíme na tenčí kolečka a zpěníme na lžíci oleje.
Pak cibuli posypeme moukou, na mírném ohni promícháme a restujeme dozlatova.
Přilijeme vývar, osolíme a opepříme, přivedeme k varu a vaříme 20 minut.
Krajíce chleba opečeme na trošce oleje.
Opečený chléb rozložíme do pekáče a zalijeme cibulovou polévkou.
Posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme do předem vyhřáté trouby na 15 minut.
zpět na seznam receptů