Kuchařské recepty pro každého

Cibule plněná mletým masem

Potřebujeme tyto suroviny:
4 větší cibule
500 g mletého masa
1 lžíce másla
svazek šalvěje
sůl
červený pepř
1 sklenice okurek naložených v octě (215 g bez nálevu)
150 g strouhaného sýra
1 vejce
100 ml suchého bílého vína
4 lžíce strouhanky
30 g másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibule oloupeme, vodorovně rozpůlíme a opatrně vydlabeme.
Dužinu nakrájíme na kostičky a polovinu osmahneme s mletým masem na másle.
Šalvěj omyjeme a osušíme, lístky otrháme, nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a osolíme a opepříme.
Okurky necháme okapat a nakrájíme na kostičky.
Vejce, 100 g strouhaného sýra a okurky vmícháme do mletého masa.
Do zapékací formy dáme zbylou nakrájenou cibulí, víno a vydlabané cibule, které naplníme mletým masem.
Strouhanku osmahneme na másle a navrstvíme ji na cibule.
Pečeme celkem asi 20 minut, po 10 minutách cibule posypeme zbylým strouhaným sýrem sýra.
Cibule plněná mletým masem
Cibule plněná mletým masem