Kuchařské recepty pro každého

Cibulačka s kuřecím masem

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g kuřecího masa
1 cibule
150 g kořenové zeleniny
300 g cibule
30 g másla
1 lžíce oleje
4 plátky toustového chleba
100 g ementálu
zelená petrželka
sůl
2 zrnka nového koření
1 bobkový list
10 zrnek pepře
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hrnce dáme nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, špetku soli, cibuli a 1,2 l vody.
Uvedeme do varu, vložíme maso a zvolna vaříme 30 až 40 minut.
Na směsi másla a oleje opečeme do světle růžova oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, zalijeme scezeným vývarem a povaříme 10 minut.
Podle chuti osolíme.
Před podáváním do misek rozdělíme na kousky nakrájené kuřecí maso, zalijeme polévkou, na každou misku položíme nasucho opečený plátek chleba a hrubě nastrouhaný sýr.
Vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme, až se sýr roztaví.
Ozdobíme cibulovou natí.
Cibulačka s kuřecím masem