Kuchařské recepty pro každého

Chřestový krém s krevetami

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g bílého chřestu
150 g krevet
200 g smetany
2 žloutky
30 g másla
30 g mouky
sůl
bílý pepř
1 lžička cukru
trocha worchestrové omáčky
1 lžička citrónové šťávy
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Chřest omyjeme, oloupeme a odřízneme dřevnaté konce.
Slupky a konce vaříme asi 10 minut.
Zbylý chřest nakrájíme na malé kousky.
Konce a slupky procedíme, chřestový vývar osolíme a ocukrujeme, chřest vaříme asi 10 minut a pak vyjmeme.
Tuk rozehřejeme v kastrůlku a zapražíme moukou, rozředíme vývarem ze slupek a konců chřestu.
Vložíme chřest a ochutíme polévku solí, pepřem, cukrem, worchestrovou omáčkou a citrónovou šťávou.
Rozkvedláme žloutky se šlehačkou, vmícháme do polévky a dále nevaříme.
Přidáme krevety a ozdobíme na drobné kousky pokrájenou petrželkou.
Chřestový krém s krevetami