Kuchařské recepty pro každého

Chřestová polévka se smetanou

Potřebujeme tyto suroviny:
15 výhonků čerstvého bílého chřestu
1,5 litru kuřecího vývaru
50 ml smetany na vaření
sůl
muškátový oříšek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce, oloupeme od hlavičky dolů škrabkou a nakrájíme na větší kousky.
Vývar přivedeme k varu, přidáme chřest a povaříme 15-20 minut (podle tloušťky chřestu).
Po uvaření vyjmeme několik kousků vařeného chřestu, které použijeme na závěr.
Polévku rozmixujeme, dochutíme solí a muškátovým oříškem, přilijeme smetanu a chvíli provaříme.
Do hotové polévky vložíme kousky vařeného chřestu, který jsme si odložili stranou.
Chřestovou polévku se smetanou podáváme s celozrnným chlebem nebo opečenými krutony.
Chřestová polévka se smetanou