Kuchařské recepty pro každého

Chřestová polévka II

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g bílého chřestu
1 lžička soli
1 kostka cukru
1 lžíce másla
150 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
200 ml smetany ke šlehání
čerstvá petržel
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Chřest oloupeme, zalijeme půllitrem vody, přidáme sůl, cukr a máslo a povaříme 10-12 minut (podle tloušťky chřestu).
Pak chřest vyndáme, zchladíme studenou vodou a pokrájíme na menší kousky.
Chřestový vývar zahustíme mlékem prošlehaným s moukou a povaříme.
Smetanu ušleháme.
Chřest rozdělíme do polévkových misek, přelijeme horkou polévkou promíchanou s ušlehanou smetanou a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Chřestová polévka II