Kuchařské recepty pro každého

Chřest se smetanovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g chřestu
1 žloutek
3 lžíce másla
150 ml mléka
1-2 lžíce polohrubé mouky
sůl
1-2 lžíce sekané pažitky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Chřest omyjeme, oloupeme, odřízneme konce, vložíme do hrnce s mírně osolenou vodou a vaříme doměkka.
Potom vyndáme.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji částí vývaru z chřestu, rozšleháme a krátce povaříme.
Nakonec vmícháme žloutek rozmíchaný v mléce, přidáme uvařený chřest a prohřejeme.
Dochutíme solí a posypeme nasekanou pažitkou.
Chřest se smetanovou omáčkou podáváme s rýží.
Chřest se smetanovou omáčkou
Chřest se smetanovou omáčkou