Kuchařské recepty pro každého

Chřest s česnekem a kapary

Potřebujeme tyto suroviny:
340 g chřestu
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžíce kaparů
šťáva z 1 pomeranče
sůl
mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Chřest oloupeme, odstraníme dřevnatou spodní část, dáme do vroucí vody a vaříme, dokud nezačne měknout (3-4 minuty).
Pak vyjmeme, propláchneme studenou vodou a vysušíme.
Na plech nalijeme olej, chřest v něm "obalíme", posypeme nasekaným česnekem a kapary a dáme do předehřáté trouby.
Pečeme při 200°C, dokud chřest jemně nezhnědne a není měkký (8-10 minut).
Polijeme pomerančovou šťávou a ještě horké podáváme.
Chřest s česnekem a kapary
Chřest s česnekem a kapary