Kuchařské recepty pro každého

Chorvatské švestkové knedlíky

Potřebujeme tyto suroviny:
3 velké brambory
3 vejce
půl lžičky soli
1,5 hrnku polohrubé mouky
16 vypeckovaných švestek
16 kostek cukru
4 lžíce másla
půl hrnku strouhanky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z brambor připravíme bramborovou kaši a necháme vychladnout.
Pak ve velké míse smícháme kaši, vejce a sůl, dobře vymícháme, přidáme mouku a zpracujeme do jednolitého těsta.
Místo pecky do každé švestky vložíme kostku cukru.
Z těsta tvoříme kuličky, prstem v nich vytvoříme místo na švestku a a tu zabalíme do těsta tak, aby nikde neprosvítala.
Knedlíky vložíme do osolené vroucí vody a vaříme asi 20 minut.
V malém rendlíku rozpustíme máslo, přidáme strouhanku a necháme ji zhnědnout.
Knedlíky vyndáme na cedník, aby okapaly.
Na talíři posypeme strouhankou, polijeme máslem a můžeme podávat.
Chorvatské švestkové knedlíky
Chorvatské švestkové knedlíky