Kuchařské recepty pro každého

Chorvatská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
2 mrkve
celer
1 pórek
1 cibule
10 dkg tvrdého sýra
hladká mouka
5 dkg másla
sůl
pepř
olej
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na lžíci oleje osmažíme nakrájenou cibuli, kterou zaprášíme lžíci mouky a uděláme světlou jíšku.
Jíšku rozvaříme v 1,3 l drůbežího vývaru.
Na másle osmažíme mrkev a 1/4 menšího celeru nakrájeného na kostičky a pórek nakrájený na kolečka.
Osmaženou zeleninu přidáme do základní polévky a na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
Nakonec polévku dochutíme nastrouhaným tvrdým sýrem a nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Chorvatská polévka