Kuchařské recepty pro každého

Chop-Suey z vepřového masa

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vepřového masa (kýta nebo krkovička)
50 g vařeného celeru
2 brambory
2 cibule
2 stroužky česneku
1 pórek
3 žampióny
3 větší kapie
50 g vařených bílých fazolí
2 vejce
2 lžíce máčeného škrobu
sůl
půl lžičky mletého koření chilli
1 snítka celerové natě
3 lžíce oleje
na zálivku: 2 lžíce sójové omáčky + 1 lžíce dezertního vína + špetka soli + špatka Glutasolu + půl lžičky cukru + 1l hovězího vývaru + 1 lžička škrobu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme a smícháme s vejci a máčeným škrobem.
Na pánvi rozpálíme olej a maso prudce opečeme do hněda.
Musíme míchat, aby se maso neslepilo.
Pak maso scedíme a uchováme v teple.
Do zbylého horkého oleje vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, žampióny, na kostičky nakrájenou kapii a pórek a mírně podusíme.
Přidáme opečené maso, bílé vařené fazole, na kostičky nakrájený vařený celer, vařené brambory a nasekanou celerovou nať.
Nakonec přidáme mleté chilli, zalijeme zálivkou a promícháme.
Chop-Suey z vepřového masa
Chop-Suey z vepřového masa