Kuchařské recepty pro každého

Chodské koláče

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g polohrubé mouky
300 g hladké mouky
120 g másla
100 g cukru
1 vanilkový cukr
40 g droždí
sůl
2 žloutky
lžíce rumu
citronová kůra
mléko dle potřeby
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vykynuté těsto rozdělíme na díly velké jako pěst.
Hladké bochánky přeneseme na vymaštěný plech a vytvarujeme kulaté koláče se zvednutým okrajem.
Plníme různými nádivkami, nejlépe pomocí zdobících sáčků, vzory doladíme mandlemi a hrozinkami.
Okraje potřeme máslem a necháme ještě chvíli nakynout.
Pak upečeme v předehřáté troubě.
Po upečení okraje koláčů potřeme rozpuštěným máslem.
Chodské koláče
Chodské koláče