Kuchařské recepty pro každého

Chobotnice s česnekem a paprikou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg mražených chapadel chobotnice
3 stroužky česneku
4 lžíce oleje
1 lžíce sladké papriky
1 lžička mletého pepře
půl lžičky soli
4 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V hmoždíři rozetřeme dvě lžíce oleje, sůl, pepř, papriku a oloupaný a nadrobno nasekaný česnek.
Rozmrazená chapadla vhodíme na dvě minuty do vroucí osolené vody, vyndáme, necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky a v hlubší pánvi na rozpáleném oleji za stálého míchání pět minut smažíme.
Pak přidáme připravenou česnekovo-paprikovou pastu, promícháme a smažíme do měkka.
Porce chobotnice s česnekem a paprikou podáváme ihned a s čerstvým světlým pečivem.
Chobotnice s česnekem a paprikou
Chobotnice s česnekem a paprikou