Kuchařské recepty pro každého

Chlupaté knedlíky s uzeným masem

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg uzené krkovice
lžíce sádla
1 velká cibule
7 velkých brambor
250 g hrubé mouky
1 lžíce soli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z nastrouhaných syrových brambor slijeme přebytečnou vodu, přidáme mouku, osolíme a vypracujeme těsto.
Lžící, kterou vždy namáčíme do studené vody, vykrajujeme z těsta menší knedlíčky a zavařujeme je ve vařící vodě, ve které jsme předtím vařili uzené maso.
Vaříme je asi 8 minut, než vyplavou na povrch.
Cedníkem je vybereme a necháme okapat.
Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na sádle společně s nakrájenou cibulí.
Při podávání knedlíky posypeme uzeným masem s cibulí a podle chuti omastíme sádlem.
Chlupaté knedlíky s uzeným masem
Chlupaté knedlíky s uzeným masem