Kuchařské recepty pro každého

Chlebový nákyp s uzeným sýrem

Potřebujeme tyto suroviny:
4 velké krajíce celozrnného chleba
4 vejce
450 g cibule
400 ml mléka
2 lžíce olivového oleje
čerstvě mletý černý pepř
1 lžíce dijonské hořčice
100 g nahrubo nastrouhaného zralého čedaru
100 g uzeného sýra
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vezmeme chleba, odstraníme kůrku a zbylou střídu nakrájíme na trojúhelníčky.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a dusíme cibuli, kterou jsme předtím nakrájeli na plátky, do změknutí.
Přidáme kousky chleba a vmícháme je do směsi.
Ve velké míse rozšleháme vejce v mléce a ochutíme pepřem a hořčicí.
2 lžíce čedaru necháme stranou, zbytek smícháme s na kostičky nakrájeným uzeným sýrem a přidáme do mléka s vejci.
Nakonec opatrně vmícháme cibuli a chleba.
Připravenou směs nalijeme do mělkého olejem vymazaného pekáčku a posypeme zbytkem čedaru.
V horní části trouby zapékáme 45 minut, až nákyp nabude, ztuhne a na povrchu zezlátne.
Ihned podáváme.
Chlebový nákyp s uzeným sýrem
Chlebový nákyp s uzeným sýrem