Kuchařské recepty pro každého

Chléb s pršutem a mozzarellou

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky tmavého nebo bílého chleba
6 plátků pršutu
lístky z malého svazku čerstvé bazalky
bochánek mozzarelly nakrájený na tenké plátky
2 rajská jablíčka nakrájená na tenké plátky
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky chleba pokapeme olivovým olejem.
Polovinu chlebů poklademe pršutem, bazalkou a mozzarellou, na to dáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a přiložíme zbývající plátky chleba.
Narovnáme je těsně vedle sebe na předehřátou pánev, mírně je přitlačíme a opékáme 2 minuty.
Pak je obrátíme, opět přitlačíme a pečeme další 2 minuty, dokud nebude chléb opečený dozlatova a sýr se neroztaví.
Chléb s pršutem a mozzarellou
Chléb s pršutem a mozzarellou